Cănile Mug Stories

Doar tu cu o cană, în vârf de munte

Poate nu mai vrem să ne amintim, dar nu foarte demult, într-un timp al străzilor pustiite și al magazinelor închise, a trebuit să ne găsim de lucru pe acasă, izolându-ne de restul lumii. Pentru unii, acel acasă a însemnat zile-n șir captiv între patru pereți, dar pentru Sandra Meynet și soțul ei, a însemnat izolare la Valea Drăganului, o adevărată oază de liniște, la 70 de kilometri de Cluj.

 

Lucrând în design grafic și având o afacere unde se ocupa cu grafica pentru diverse evenimente, Sandra a fost nevoită să ia o pauză în perioada pandemiei. Totuși, acel timp nu a fost pierdut, ci s-a dovedit a fi o perioadă care i-a dat ocazia să creeze și să găsească inspirația spontană pentru ce urma să devină noul său brand, Mug Stories

„Totul a început dintr-o joacă”, ne spune Sandra. Stând la Valea Drăganului, s-a jucat cu elemente grafice, iar dintr-o glumă în alta a făcut grafica – și ulterior cana – „Dor de bunici”, pe care a postat-o pe Instagram. Primind multe mesaje de apreciere și observând că oamenii și-ar dori astfel de căni, a început să facă mai multe, iar apoi au apărut pernele și păturile și husele de lână, importate din Suedia. Începând cu primăvara anului 2024, Sandra își propune să creeze mai multe produse marca Mug Stories, printre care și haine. 

Cana Dor de Bunici

Cana cu care a început frumoasa poveste este cu adevărat reprezentativă pentru brand, rămânând mereu aproape de sufletul Sandrei, pentru că transmite o realitate din acea perioadă.

Era real dorul de bunici. Și de familie. Bunicii nu mai erau deja atunci…

Fiecare design al cănilor duce cu gândul la o viață simplă, trăită cu dor și drag de oameni și de natură. Fiind pasionați de drumeții, iubind natura și muntele, cei doi au creat mesajele și grafica de pe căni ca o completare a vieții lor. Au ales cănile metalice pentru farmecul lor aparte și pentru legătura cu timpul petrecut pe cărări, explorând frumusețile naturii care ne înconjoară. Trebuie să recunoaștem că sentimentul de a sta pe o stâncă, în vârful muntelui și a privi răsăritul, savurând un ceai cald într-o cană emailată e un sentiment unic.

Lumea le îndrăgește, toți le duc cu ei pe munte. Se distrează cu ele.

Sunt mulți oameni care îi scriu sugestii de mesaje care să apară pe căni. Majoritatea se află în zona zicalelor sau proverbelor românești, a vorbelor cu tâlc și zvâc ce aduc sare și piper limbii române care sună atât de armonios, mai ales când e rostită între copaci, susținută de ecoul văilor. Deși nu au fost puse în practică, aceste idei au mare potențial și poate, într-o zi vei putea avea o cană cu mesajul tău. Până atunci, poți alege din mesajele în limba română sau engleză de pe cănile numai bune de luat în rucsac, atunci când mergi la picnic, fie acesta și pe iarbă, în parcul central. 

La fel cum drumurile unui traseu montan urcă și coboară, iar cărarea se îngustează până trebuie să pășești încet, cu un picior înaintea celuilalt – și viața are momente când simți că bucuria te înalță, dar și momente când te doboară și așteaptă să te ridici singur. Unul din momentele fericite pentru Sandra a fost prima comandă a unui produs Mug Stories, care a făcut-o să se simtă mândră și i-a dat încredere. De atunci, are parte de mici momente fericite când oamenii văd frumosul în munca sa și apreciază fiecare design.

 

La capătul celălalt al emoțiilor se află regretele. În urma pierderii cuiva foarte drag din familie, Sandra s-a oprit să se joace cu cănile o perioadă. Deși au fost niște luni dificile pentru sufletul ei, Sandra și soțul său au luat viața așa cum este. Iar acum spun că sunt bine. Și continuă să ofere oamenilor bucuria lucrurilor mici. 

Așadar, când ne gândim la Mug Stories, ne gândim la toate poveștile care ne așteaptă pe cănuțele din bucătăria bunicilor, din apartamentul celor mai buni prieteni sau chiar la noi acasă. Ne gândim la toate felurile în care vrem să facem un cadou acompaniat de un gând bun, de un sentiment, de o amintire pentru o persoană dragă. Ne gândim la cum proprii bunici s-au bucurat când au văzut ce le-am oferit de Crăciun. E atât de frumos să poți spune atât de multe printr-un simplu cadou sincer și plin de însemnătate.

Ți-a plăcut? Distribuie povestea!

3 thoughts on “Doar tu cu o cană, în vârf de munte”

  1. Oameni inspirați si harnici!..Oameni frumoși!
    ..Multumim ca i.am cunoscut prin intermediul vostru!❤

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top